secret

my life, my story

periuk ku pecah..huhuhu..


malam tadi, masak mee hun goreng. pas je masak, aku letak mee hun tu dalam periuk vision sebab nak hidang kat depan. pas makan, ada lah lebihan skit lagi dalam periuk tu. so, aku nak masukkan balik dalam kuali. memang aku buat banyak pun mee hun tu sebab abang nak makan pagi ni b4 gi keje. tengah alihkan mee hun dari periuk vision tu, tiba2 periuk tu terlucut dari tangan aku. n tengok2, dah terbelah 3. huhuhu. sedihnya. terus aku jerit panggil abang. tapi ayat abang yang fisrt.... ' sayangnya mee hun tu'.... pentingkan mee hun lagi dari periuk tuh..

sayang mee hun tu @ periuk?

sedih sgt periuk tu pecah. aku ingatkan periuk vision ni takkan pecah. dah lah beli kat langkawi ari tu. siap jurujual tu cakap lagi periuk vision ni kalau hentak kat lantai pun memang takkan pecah. so macammana bleh pecah lak nih? ingat2 balik, periuk ni ada warranty. bila check, ada warranty 10 tahun. tapi add dia kat singapore. sape yang pernah claim? dia tulis kat kertas warranty tu kalau pecah dia akan ganti. betul ke ek?



10 tahun warranty lagi tuh. entah betul ke tak nih

8 comments:

NaZa August 27, 2008 at 3:54 PM  

sygnya pecah... kan ke mangkuk vision ni tahan. ko beli yg pirate ke? ekekek

l i e y n August 27, 2008 at 4:09 PM  

sedeynya periuk vision pecah...agaknya kena tipu kot...yg pirate ni....huhuhu

Neeza Shahril August 27, 2008 at 4:50 PM  

sape kata vision tak pecah noniey? memang tipu orang kedai tu..
akak beli vision kat US pun pecah.. terhentak sikit je kat sink... cam tu lah pecah dia...

noniey alias August 27, 2008 at 5:00 PM  

naza -> mula2 aku risau gak time nak beli tuh. siap belek betul2 lagi. adalah nampak dia tulis vision kat tepi pemegang tu. so kira confirm lah ni periuk vision yang ori.. mahal lagi tuh..huhuhu.. takkan kena tipu kot. ni yang rasa nak gi langkawi ni nak gi claim balik yang lain..huhu...

kak lieyn -> alah takkan lah kena tipu kot. kalau murah takpe lah gak. entah bila lah plak leh dapat periuk macam ni. tahun depan pun belum tentu dapat lagi..

kak neeza -> akak punya pun pecah gak ke? hish tipu betul dah ni. akak claim gak ke? dapat tak? boleh ke claim balik? sayang lah akak.. nak beli lagi pun tak mampu dah kot

mazzuana August 28, 2008 at 12:23 PM  

noniey...vision mak aku pun pecah gakss....SA tu memang kencing ko la tu...aku tak pakai vision, arcopal, corelle dan sengkatan dengannya...tak mampu! huhuu

noniey alias August 28, 2008 at 1:07 PM  

mazz, sebab tak mampu nak beli lain lah tu yang wat aku sedih giler nih. tahun bila lah plak laki aku nak hadiahkan kat aku nih...

memang SA tu melampau betul.tapi macam mak mentua aku cakap malam tadi, kalau tak pecah, bankrup ah company dia. orang beli 1 je, terus tak beli2 dah..huhuhu..betul gak kan..

okinokiyo August 29, 2008 at 7:07 PM  

noni..
dia leh pecah la cuma xsenang pecah kot.sbb mak aku nye beli zaman anak dara, 3 thn lepas baru pecah tutup jek.aku nye beli dah 3thn xpecah lgi wpun dah terlepas2..cuba ko email ke tnya dia nye center ke mana2 la ckp ko nye pecah.ko kalau ada resit beli & yg pecah tu amik gambo la siap2..

sbb kwn aku dia beli nokia sebulan jek dah rosak, pastu dia pung pang puan gpang email sana sini dpt ganti baru...

Anonymous March 21, 2013 at 1:32 PM  

buy xanax buy xanax online india - xanax dosage 0.25

Me....

My Photo
my hubby said that i'm the only soulmate for him , a precious mama to his son, muhammad aqil syahmi, a wonderful daughter to his PIL and a great daughter to his parent. and also a good lecturer to my students.

noniey says....

aku ingin jadi lebih baik.. bantu aku YA ALLAH.. aku ingin sentiasa merinduimu, menyintaimu, mengingatimu dan juga RASULULLAH s.a.w.. amin

contact noniey

ym - lucinquist@yahoo.com

Time

messages@secret

Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x

Moms Unite@secret

Where Moms Unite

blogMalaysia@secret

BlogMalaysia.com

IMCurtain@secret

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Followers@secret

Frendz@secret